Contactgegevens

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoonnummer: 088-6908300

Bezoekadres Locatie Spijkenisse:
Curieweg 11a
3208KJ Spijkenisse

Bezoekadres Locatie Zevenbergen:
Campagneweg 11/E
4761 RM Zevenbergen

Postadres:
Postbus 97
4760 AB Zevenbergen

Leer/werktraject bij Huizerbouw BV te Barendrecht

Projectstatus: afgerond
BBL-traject van 1 juni 2009 t/m 31 mei 2010

Omschrijving bedrijf:
Huizer Bouw B.V. is een aannemersbedrijf, gespecialiseerd in onderhoud, verbouwingen, renovatiewerkzaamheden en contractonderhoud in en aan gebouwen. Huizer Bouw B.V. werkt voornamelijk voor woningbouwverenigingen, gemeenten, overheid, onderwijs en particuliere instanties

Opleidingswens:
Opleidingskansen benutten voor met name uitvoerders en kantoorpersoneel en ze de gelegenheid geven deel te nemen aan opleiding bedrijfsadministratief medewerker om algemene computervaardigheid binnen Huizerbouw B.V. te verbeteren . Dit door goed gebruik te kunnen maken van toepassingen binnen Microsoft Office 2007 met de nadruk op de toepassingen Word en vooral Excel.

Voortraject:
Na erkenning werd de opleidingsmogelijkheid een rijkserkend BBL-traject waarbij voor Huizerbouw B.V. afdrachtvermindering loonbelasting toepasbaar werd m.b.t. scholing.
Alle personeelsleden werden schriftelijk uitgenodigd en geïnformeerd over de opleidingsmogelijkheden en ze werden in de gelegenheid gesteld zich in te schrijven. In totaal hebben zich 24 mensen aangemeld.

Opleidingsnotities:

  • 24 personen werden ingedeeld in 2 lesgroepen.
  • 20 lessen verspreid over één jaar bedrijfsintern casino online gepland buiten werktijd
  • Behandeld werden Windows Vista, Word 2007 (basis en vervolg) en Excel 2007 (basis)
  • Extra behandelde lesstof: Excel 2007 (vervolgmodule) en Internet - Email
  • Per deelnemer was een nieuwe budgetbruikleen laptopcomputer beschikbaar gedurende opleiding met overnamemogelijkheid na afronding opleiding.

Financieel:

  • De gefactureerde opleidingskosten werden volledig gedekt door toepassing Wet Vermindering Afdracht loonbelasting ( WVA) zijnde € 2.650,- per fulltime medewerker/deelnemer.

Evaluatie:

  • Het gezamenlijk met collega’s vanuit diverse afdelingen in eigen tijd de opleiding volgen werd door zowel deelnemers als bedrijfsleiding als positief ervaren.
  • Tussentijds heeft een wisseling van docent plaatsgevonden. De eerste docent had een onvoldoende positieve interactie met de lesgroepen. De tweede docent had een goede interactie met de cursisten, met als effect een positievere lessituatie met een goed rendement uit de opleiding voor zowel bedrijf als deelnemers.
  • 20 lessen verdeeld over een jaar bleken erg snel voorbij. De lessen vonden om de 14 dagen op steeds dezelfde avonden in eigen tijd van de deelnemers. De praktijkgerichte aanpak met eigen lescomputers, ook buiten werktijd te gebruiken, maakte dat de deelnemers met plezier aan het verbeteren van hun computervaardigheden hebben kunnen werken.

Referentie / contactpersoon Huizerbouw B.V. op aanvraag